Vutra Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kako smotati dobar joint

Go down

Kako smotati dobar joint Empty Kako smotati dobar joint

Postaj  K3rn3l čet sij 13, 2011 6:08 am

Mnogi ljudi ne koriste pun potencijal Marihuane iz praktičnog razloga što loše motaju svoje sprave i time umanjuju opojno dejstvo dže. Ako je loše smotana, sprava gori nepravilno ili brzo, ili ne može da se vuče iz raznih razloga (loš flop, vlažna trava, suviše tvrd ili suviše mek joint, prsla rizla, nije dobro zalizan itd). U ovom kratkom ilustrovanom vodiču ćemo vas provesti kroz ključne korake motanja klasičnog jointa srednje veličine. Ništa revolucnionarno, ali nam je skrenuta pažnja da neki baš dibidus pojma nemaju o materiji. A ovo je vrlo bitan zanat u životu, jel.

Korak 1: Priprema potrebnih materijala

Kako smotati dobar joint Motanje01

Za početak treba vam Marihuana, jer bez toga ide jako teško. Mnogi pokušavaju da odrade efekat trave uz pomoć mačijih govana ili kojekakvih čajeva, ali od toga - mrka kapa. Em će vas posle boleti pluća, oči će vam biti zakrvavljene od bolova u predelu sinusa, i imacete ocajan dah.

Osim trave, treba vam papir, tj rizla u koji ce te to smotati. Mi vam preporučujemo SMOKING, srednje za do 3 osobe. Ili 100s za stare kuke željne prebivanja. (Na slici korišćen Smoking "kockica" srednje veličine)

Trebaće vam i nešto duvana (Iz neke kvalitetne cigarete, po mogućstvu LIGHT, da vas ne bi bolela pluća. Mi smo koristili Winston 100s Smile, jer drugo nismo imali, a i navikli smo)

Takođe će vam trebati i kartonče, poznatije kao "flop", ili sprave nazvali po šestonogom kućnom ljubimcu, iliti "roach"... ako neko ikada skapira zašto neka nam objasni. Ukoliko kupite ENJOY 100s Rizle (jedini koristan uvozni artikal iz Hrvatske pored Kraša i Severiniog akcionog filma) uz izvanredne smoking rizle dobijate i oko 60 flopica isečenih i spremnih za upotrebu.

Korak 2: Čišćenje trave

Kako smotati dobar joint Motanje02

Da bi vaš joint bio kvalitetan, poželjno je izvaditi sva sranja iz njega, počevši od sena, slame, grančica, semenki i ostalog đubreta koje vam je diler uvalio. Ukoliko đubreta nema, obavezno pohvalite dilera, i podelite sa nama njegov broj telefona.

Korak 3: Mešanje marihuane i duvana

Kako smotati dobar joint Motanje03


Ne treba preterivati ni u kom slučaju. Malo duvana, je podjednako loše kao i previše duvana. Duvan je neophodan da bi trava ravnomerno gorela. U svakom slučaju nemojte preterivati sa duvanom, u zavisnosti od toga koliko trave ste odlučili da stavite u Joint, treba da odredite i količinu duvana. Oko 1/4 sprave treba da bude duvan (u slučaju vlažne trave može i 1/3)

Korak 4: Pravljenje flopa
Kako smotati dobar joint Motanje04

Za flop je najbolje koristiti "pre-made" flopove koji se uglavnom mogu naći na trafikama (Enjoy ili nešto tako). Ukoliko toga nema kod vas u komšiluku, poslužiće parče sa vaše paklice duvana, deo vizit karte, flayera ili bilo čega od tankog kartona. Urbane legende pričaju o tome da je Milan Mladenović rolao u hamer formata A1. Naravno, treba izbegavati plastificirane kartone iz očiglednih razloga. Karton treba smotati... kako cigani motaju tepih Smile Ili Mesar salamu. U svakom slucaju teško je pronaći pravi izraz za to, pogledajte sliku kako se to radi. Neko pametan je rekao, 1 slika vredi vise od 1000 reči.

Korak 5: Rolanje

Kako smotati dobar joint Motanje05

Kako smotati dobar joint Motanje06

Kako smotati dobar joint Motanje07

Ako rizla nije presavijena na pola po dužini, obavezno to uradite. Postavite flop na kraj rizle sa leve ili desne strane u zavisnosti od toga da li ste levoruki ili desnoruki, i već možete baciti gandžu na rizlu.

5.2
Travu valja pravilno raspoređivati. Najbolje je kad vam debljina jointa nije veća od debljine flopa, jer će u tom slučaju joint biti ravan i ravnomerno goreti, a samim tim će te i uštedeti dobar deo trave koji bi inače otišao u vetar spaljivanjem rizle, ili velikim nepotrebnim žarom koji bi se napravio.

5.3
Travu treba "sabiti" tačnije "rolati" u rizli. Ustvari, ovo je više nalik trljanju, kako bi se trava ravnomerno rasporedila po dužini rizle. Ako ovo ne uradite kako treba imaćete rahitičnu sprawu, džoint ni za *****, od koje će te se jako teško naduvati kako treba i izblamirati u društvu jer njihova 98ogodišnja baba bolje mota... koja je ceo radni vek provela u pilani i nedostaje joj nekoliko prstiju. A uz to ima vid k'o Filip Višnjić.

Korak 6: Pakovanje
Kako smotati dobar joint Motanje08

Posto se uspešno priveli rolanje kraju, treba preklopiti rizlu, "smotati je" tako da trava unutra ostane sabijena i na mestu. Zatim treba lepo olizati lepak (opet ne previše da vam ne bi pukla rizla) i lagano prstima preći sa spoljne strane lepka kako bi se bolje zalepio za papir. Obratite posebnu pažnju da ne izgužvate ili pocepate rizlu u procesu.

Korak 7: Fini radovi

Kako smotati dobar joint Motanje09

Cigaretu koju se koristili za mešanje sa travom treba iskoristiti još jednom. Potrebno je optimalno sabiti travu kako bi se postigla zadovoljavajuća tvrdoća sprawe. Ne treba preterivati iz više razloga, jer će teže će goreti, jer će vas boleti grlo od besomučnog sisanja flopa, jer moze da pukne rizla pa opet jovo nanovo. Kada dovoljno sabijete, nastavite da dodajete ono što vam je ostalo, i tako popunite joint do kraja.

Kako smotati dobar joint Motanje10

Ovako izgleda smotan joint. Najbolje ga je pušiti natenane, u dobrom društvu i uz kaficu. A kada sprava dogori malo vise od pola, lepo je i razmeniti sa drugarom par shotova.

Nadamo se da je ovo bilo jedno poučno iskustvo i da ste obogatili svoje znanje o temi.
K3rn3l
K3rn3l
Admin

Broj komentara : 50
Reputation : 0
Join date : 10.01.2011
Age : 29
Mjesto : Tuzla

https://vutra.bosnianforum.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.