VEGETACIJA i CVETANJE-outdoor!!!

Go down

VEGETACIJA i CVETANJE-outdoor!!!

Postaj  _SAWR_ on čet sij 13, 2011 6:58 am


VEGETACIJA
Posle stresa od presadjivanja (koji je neizbezan) biljka nastavlja svoj rast.
Posle ovog perioda biljku trebate redovno zalivati,sto ne znaci da joj dajete svaki dan 5L vode.Potrebu biljke za vodom uskladite sa vremenskim prilikama,odnosno padavinama.
Druga bitna stvar u prvih 4-5 nedelja (tjedana) je da biljku zastitite od korova,sto znaci da se mora redovno cupati i suzbijati korov oko biljke.Iznenadicete se koliko ce posla biti oko ovoga.
Navedenog trebate da se pridrzavate dok biljka ne ocvrsne i poraste,oko 40-50cm.
Kada biljka dostigne ovu visinu,pored navedene pripreme zemlje,trebate joj dati jednu dozu djubriva,odnosa N-P-K 20-20-20 ili recimo N-P-K 30-10-20,zavisi sta cete naci u radnji.Presudno kod izbora djubriva je povecana kolicina (procenat) Azota N.Ovako djubrivo treba pazljivo dozirati,dovoljna doza po biljci je jedna saka ili 30-tak grama(ali ne preko ove kolicine).

Kada budete na ovaj nacin hranili biljku pazite da udaljenost navedenog djubriva nije manja od 10-15cm od stabla biljke.Djubrivo savljajte dan-dva pre kise,ako kise nema moracete sami da kvasite djubrivo kako bi se ono rastvorilo.Jos jedna stvar je vazna,a to je da se preko stavljenog djubriva nabaca malo trave kako rastopljeno djubrivo usled kise ne bi prskalo po listovima i stablu biljke.
Ukoliko dodje do ovoga biljka ce dobiti nepopravljiva ostecenja lista i stabla sto ce uticati na njen dalji rast.

Do faze cvetanja biljci je potrebna zastita od korova,stetocina i naravno dehidracije.Potreba biljke za vodom od faze vegetacije do krajnje faze sazrevanja cveta uz prirodne padavine (kisu) jeste do 100L.Voda sa kojom se zaliva biljka ne bi trebalo da prelazi PH vrednost od 6,5-7.

CVETANJE
Za cvetanje se ne moze reci u kojem ce mesecu ili nedelji (tjednu) poceti jer zavisi od toga koju ste sortu i vrstu sadili.
Pre samog cvetanja biljci treba dati odredjenu dozu djubriva N-P-K 10-20-30 , N-P-K 10-30-30 .Doziranje primenite kao u fazi vegetacije,sa tim sto cete dozu od 30-tak grama djubriva prepoloviti,sto znaci da se biljci sada daje 15 grama djubriva a druga doza od 30 grama za 15-20 dana.Treba napomenuti da se kontra zeljeni efekti mogu izazvati ako je zemljiste sa malom PH vrednoscu a dodaje se velika kolicina (Kalijuma) K-30.
Ako nemate feminizirano seme i niste sigurni kako zenka a kako muzjak izgleda pogledajte Sl.1 i Sl.2.

Sl.1 ZSl.2 M

Sada znate kako izgleda zenska i muska biljka cannabisa a vama treba samo zenska Sl.1.
Muzjaci cannabisa pre dostizu svoju zrelost tako da cete imati oko 10 dana da ih odstranite, posle cega ce zenke poceti da razvijaju cvetove.
Period cvetanja moze da traje od 7-13 nedelja (tjedana)u zavisnosti kolikim je delom biljka Indica ili Sativa.
Cvetovi su zreli onda kada im dlacice koje vidite na Sl.1 potamne ali ne mora da znaci da je tada cvet zreo,odnosno da je zavrsio svoje sazrevanje.
Desava se da Sativama zbog dugog preioda cvetanja navedene dlacice potamne od hladnoce i previse kise (vlage) a biljka bez problema nastavlja sa razvijanjem cvetova.Ovo se desava jer neke Sative imaju period cvetanja i polovine novembra,zato se ovakve sorte i preporucuju za staklene baste (green house).
Bilo kako bilo ,biljak je definitivno zavrsila razvijanje cveta kada joj se pojedini delovi cveta pocnu susiti,dobijati braonkastu boju.
Bilo bi pozeljna da se cvetovi uberu pre ovoga, ali nista se nece izgubiti na kvalitetu ako oni na pojedinim delovima dobilu braon boju.
Ovakvo susenje se vecinom javlja na samim vrhovima cveta.

FEMINIZIRANJE
Ovo je nacin za feminiziranje semena, jednog od Moderatora ovog foruma, u Indoor varijanti koju cemo primeniti na Outdoor.Za feminiziranje indoor postupak je skoro isti ali je mozda bolje da zatrazite detaljnije objasnjenje u odeljku Unutrasnje uzgajanje.Jos jedna bitna stvar a to je da u blizini biljke (500m-nekoliko km)ne sme biti industrijska konoplja.

Recimo da znate sta ste posadili,odnosno koju sortu, i da znate da li preovladjuje Indica ili Sativa, sto bi vam omogucilo da znate kada cete poceti da pravite Hemafrodita.
Recimo da je napolju posadjena sorta koja ima 50%-50%/Indica-Sativa.
Ovakva sorta bi trebalo da pocne cvetati u Avgustu (osmom mesecu) a to znaci da vec pripremljen box za indoor mora biti spreman.
Pogledaj
Biljku od koje se zeli napraviti Hemafrodit, trebalo bi drzati u fazi vegetacije 15 dana (18 sati svetlo/6 sati mrak) nako cega bi se biljka prebacila na cvetanje i to rezimom 12 sati svetlo/5,5 mrak/1 svetlo/5,5 mrak.
Nakon ovakvog stresa biljka bi postala Hemafrodit,pogledaj Sl.3

Sl.3

Biljka sada nije niti muska niti zenska,vec je Hemafrodit a ono sto se vidi na slici jesu tkz. "banane".
Navedene banane treba pokupiti u jednu kesu,odneti do biljke koja vam raste napolju i od koje zelite dobiti feminizirano seme.
Kada budete ovo radili pokusajte da malom cetkicom umocenom u onu kesu sa "bananama" prelazite preko cvetova zenske biljke.
Iz ovako oprasene biljke trebalo bi da se zacne feminizirano seme.
avatar
_SAWR_

Broj komentara : 28
Reputation : 2
Join date : 10.01.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.