Fotoperiod, kada saditi i logika iza toga!!!

Go down

Fotoperiod, kada saditi i logika iza toga!!!

Postaj  _SAWR_ on čet sij 13, 2011 6:34 am

Prvo malo biologije za početak Wink Kanabis je biljka kratkog dana što znači da počinje cvjetati kad se duljina dana skraćuje. Biljke če vegetirati dok duljina dana raste na više od 12 h.

Na grafu vidite kako se duljina dana mijenja kroz godinu. Bitno je naglasiti da se duljina dana mijenja u odnosu na geografsku širinu te da sam graf izradio za 45° sjeverno (balkan otprilike). Najkraći dan u godini je zimski SOLSTICIJ, od tog datuma duljina dana se produljuje sve do ljetnog SOLSTICIJA (22.06) označen na grafu crvenom crtom. Nakon ljetnog solsticija duljina dana počinje padati do zimskog solsticija a biljke ulaze u fazu cvjetanja. Ipak potrebno je neko vrijeme da biljke skuže da se duljina dana počela skraćivati tako da če biljke biti u vegetativnoj fazi još barem mjesec dana, u kolovozu/augustu možete se nadati pokazivanju spola i cvjetanju naravno ovo ovisi o vrsti koju sadite i čisto je okvirno... neke vrste su brže a neke sporije u ovom segmentu.Ljubičastim crtama su označeni EKVINOCIJI odnosno datum kad je duljina dana jednaka duljini noći (12/12).
Povoljno vrijeme za sađenje ne ovisi samo o duljini dana već i o drugim meteorološkim prilikama. Na grafu sam OTPRILIKE označio vrijeme sadnje zelenim crtama s obzirom na mraz i duljinu dana. Dulja vegetacija znači veće biljke naravno. Ako vam vremenske prilike dopuste možete saditi i ranije ali nebi trebali prije proljetnog ekvinocija.
Graf je isto dobar za ljude koji izbacuju klonove napolje jer mogu uskladiti svjetlo unutra s fotoperiodom vani i na taj način spriječiti preuranjeno cvjetanje.
avatar
_SAWR_

Broj komentara : 28
Reputation : 2
Join date : 10.01.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.